12 veckor

Dag 3 och månad 3, han är stor min grabb!


Idéer & fantasier

När jag får tråkigt, när William sedan länge sover, disken är borta, tvätten hängd och dammråttorna uppsugna DÅ ni då fantiserar jag. Oftast fylls huvudet med drömmen om det där huset som rengör sig självt och bilen som inte slukar bensin som en törstig elefant slukar vatten. Nu på senare tid, mest tack vare IKEA-appen, fantiserar jag ihop en inköpslista. Tänka hur saker man vill ha är så många fler än man egentligen behöver!


Våren vår

Idag regnar det, igen. Det här vädret gör att sommaren känns otroligt långt borta. Metreologen på tv4 har dock lovat oss sol i slutet på veckan, så det ser vi fram emot.

Tills dess stannar vi inne och bakar cupcakes!


Laddade batterier

Sådär, nu har bebisen somnat och mamman myst ner sig i sängen med lite radio i bakgrunden. Lyssnar ikapp mig på missade program av Morgonpasset i P3. Lite fel tid på dygnet, men guld ändå!

Sista dagen på helgen spenderade vi (jag & bebis) med Elin och hennes dotter Tuva. Det blev kaffe, bullar och tillochmed en blåbärspaj att mumsa på. Vi har det alltid bra, alltid något att prata om och alltid nära till skratt. Det är viktigt med goda vänner, särskilt när man är hemma med liten dag ut och dag in.

Nu laddar vi batterierna för en ny vecka. Hoppas att Din helg varit bra!

Glömde säga att William numer greppar saker med flit! Hihi, mammans stora bebis!


Lyxigt värre

Igår firade mamman och pappan årsdag. Mina föräldrar var barnvakter och vi gick ut för att äta. Vi hade supermysigt och William hade varit supersnäll hela kvällen.

Det var otroligt lyxigt att få ta sig ut och bara vara vi två igen, prata obehindrat från bebisskrik och babbel. Och än mer lyxigt, pappan har gett mig sovmorgon idag så jag ligger fortfarande i sängen! Hihi.


Såhär såg det ut på vår förra årsdag. Då var det långfredag och pappan tog med mig på spa.


Övning ger träning

Mamman halsade kaffe efter maten och vips hade man ork att träna! Inte träna kroppen, utan rätt och slätt motsatsen, träning på att baka kaka.

Om mindre än en månad kommer ett trettiotal människor äta mina tårtor och bullar. Så självklart måste recept prövas och smakas. Kvällens övning var ytterligare en prinsess(prins)tårta!


När livet kommer ikapp

Sedan i måndags har dagarna varit tunga och orken har nästan helt tagit slut. Mamman har vaknat med huvudvärk varje dag och näsan bara rinner. Kombinerat med det har William varit otroligt mammig och inte varit nöjd många minuter i sträck. Livet attackerar helt enkelt från alla håll. Men imorgon då tar vi nya tag! Pappan ska ta några timmar ledigt från jobbet och följa med på föräldraträff på förmiddagen. Lite bebisprat och fika kommer nog hjälpa orken på traven!

Kramar till er!


Segt

Det har varit en lång helg med en massa att göra. På fredagen for hela familjen på födelsedagsmiddag, sen for mamman och lilleman hem igen för att ta emot finbesök från Uppsala. Lördagen bjöd på ytterligare ett födelsedagsfirande med supergod caterad mat och smarrig tårta.

Hörde idag att den 15 april är Sveriges vanligaste födelsedag, så det är nog helt okej att mymsa tårta var och varannan dag denna vecka. Hihi.

Vi är lite sega idag, så William har fått skutta över från spjälsängen till vår säng för mysmorgon.


Övning ger färdiget, eller?

Nu har det bärjat, bakar kaoset inför namnfesten. Har valt ut en massa recept som måste prövas och smakas.


William hjälper självklart till!


Att ha det bra

Idag har hela familjen varit på kalas! Sambon till Williams farbror fyllde 26 och det firades med många koppar kaffe och lite väl stora kakbitar för mamman.. Men är det kalas så är det!

Fick även klappa på min favorit vovve, som bodde hos oss tre veckor under julledigheten. Han och jag gick på långa promenader i snigelfart, tjockmagen var självklart med! '

Finaste Ruff, med rosett på julafton 2011.

Vintervädret

Det har nu blåst upp till storm utanför fönstret och snön faller fortfarande. Själv sitter jag och är bitter och försöker intala mig att det kommer bli sommar i år.

Jag var hos mina föräldrar, utan sambo och bebis, för att se på hockeyn. Jag har ju inget större intresse, men det var skönt att ta en paus och så fick ju William lite efterlängtad pappa-tid. Föräldrarna och deras grannar fick även provsmaka kakan och den fick många tummar upp, så ställ er och baka nu.

Kramar!


Trist värre

Vägen utanför, sett från mitt köksfönster.

Jag erkänner, jag ropade hej för tidigt!
Senast igår stod jag och pratade med min granne om hur vi ska ha jordgubbar och örter planterat på gården i sommar. Vi pratade om att "snart är gräset grönt" & "snart kan man sitta ute hela dagarna" men tji fick vi! Imorse när jag steg upp var världen utanför fönstret allderles vit och snön dalade tätt ner från himlen.. Så idag har vi inte ens öppnat dörren jag och William, vi har bakat kakor istället.

Sockerkaka med en twist!
100 g smör
1,5 dl mjölk
3 ägg
3 dl socker
4,5 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
skalet från 1 citron
1/2 dl färsk hackad mynta
Värm ugnen till 175 grader.
Smält smöret och blanda ner mjölken, låt det sedan svalna. Vispa äggen och sockret vitt och pösigt och häll sedan ner smörblandningen. Rör om försiktigt. Vänd sedan ner alla de torra ingredienserna och låt stå medans du hackar myntan och river citronskalet. Rör ner lite i taget.
Häll smeten i en form och grädda i nedre delen av ugnen i 40 minuter.

Köket luktade helt fantastiskt av myntan och citronen.

När der blir dags för barnrum

Än sålänge sover William i vårt sovrum, i egen säng, men han har ju ett rum som väntar på honom. Det är för tillfället inrett som kontor för mig och sambon. Inklämt på 6 kvm finns ett stort ekbord med två datorer, en extrasäng, två byråer och även två fasta garderober. Så det är som ni kan förstå ganska fullt. Inte nog med att inredningen är så obarnslig den kan bli så är tapeterna tråkigt bruna med beiga små prickar, riktigt tråkigt faktiskt..
Så innan lilleman får ta sitt pick och pack och flytta till andra sidan lägenheten så måste tapeter bytas och möbler flyttas absolut!
Barnrums tapeter från Ferm Living, The Village och Robots

Hej solen!

Det har varit många ljusa dagar nu och solen har verkligen saknats. Nu önskar vi oss bara lite varmare temperaturer så att lillen kan slippa overallen och mamman bröstvärmarna.


Inte alltid på topp

Gårdagen hos mina föräldrar var supertrevlig, William stortrivdes och höll humöret uppe nästan hela kvällen vilket var skänt för mamman. Pappan stannade bara över middagen och for sedan på fest med sina vänner och kom inte hem förens vid lunch idag.
Kvällen bjöd på mer påskfirande men denna gång hos pappans mormor och morfar som bor ett stenkast ifrån oss. William var dock inte på samma strålande humör idag, så vi turades om med att rulla barnvagn över tröskel och låta killen sitta i knät.
.
Kram från oss.

Enkelt och fint!

Här hemma i huset råder det inte brist på mycket, men det finns ju de där små detaljerna som gör ett hem komplett. T.ex. så har vi bara ett grytunderlägg så oftast får kaffekannan stå på en grytvante och vi har bara en uppsättning bestick. Det borde ju räcka kanske ni tycker, och jo det gör ju det, tills du har middagsgäster två kvällar i rad och du inte hunnit starta en diskmaskin efter lunchen.. För det finns inte riktigt tid att handdiska när man har en liten knodd på myshumör. Så det finns ju nödvändiga inköp som bör göras, men självklart även en massa onödiga. Det onödiga som jag är mest sugen på just nu är ett kakfat, det gör det så enkelt att få en fin dukning som inte tar så mycket plats. Superfint och enkelt, som det ska vara!
Kakfat från IKEA, 365+  för 149:-

Full fart

Hallå alla söta! Hoppas ni har en trevlig påsk helg och njuter av ledigheten. Jag och William myser extra mycket nu när pappan varit hemma med oss.

Nu är vi i farten påväg till mina föräldrar för påsk middag, håller tummarna för lammstek!

Ta hand om er & kramas mycket!

 


Påbörjade projekt

Oj vad man kan hitta när man söker i gamla mappar på datorn. Jag är en riktig höjdare på att påbörja projekt och sedan bara tröttna eller glömma bort de när livet hinner ikapp. Rensade och sorterade i gamla orörda mappar och hittade både det ena och andra projektet som bara fått ligga.  En vacker dag (när William säkert flyttat hemifrån) ska jag ta tag i alla mina idéer!
Bild jag började på när jag fortfarande bodde i Norge och William var stor som en ärta.

Nej men ojsan!

Jag märker ju nu att jag helt glömde ett stycke i ett tidigare blogginlägg, det angående planering! Ojsan! Kan ni gissa vad mamman planerar månne?
En namnfest ja! Och det är spännande att sitta och räkna hur många bullar som ska bakas, inbjudningar som ska skickas och hur mycket kaffe som kommer behöva kokas. Det är ett litet projekt, men jag får mycket hjälp från både sambo och mamma så det ska nog bli något lyckat av det här. Nu har vi iallafall bokat lokalen för festen, och inbjudningarna går ut under veckan som kommer. Så nära och kära, håll koll på brevlådan!

Mina fina påskliljor gör mitt kök mysigt trots minusgraderna utanför fönstret.

Nytt till garderoben, kanske?


Morgonstund

Då var det långfredag, och William bjöd på sovmorgon så vi ska orka dagen. Tack!
Nu närmast ska jag ta mig an tvättberget som vuxit över kanten på tvättkorgen och sedan ska jag ta
lilleman på en långpromenad hade jag tänkt mig.
.
Trots sovmorgon slänger jag i mig en kopp kaffe innan vi kickstartar dagen.

Hoppgunga?

William har kommut in i en fas där det enda som duger är att stå och hoppa. Det är jättekul att se hans framsteg men trötta mamma-armar känner att de vill ha avlastning.. Så tankarna har vandrat till det här med hoppgunga. Men det finns ju även en massa frågetecken.
Hur gammal ska bebisen vara för att set ska va lämpligt? Hämmar det utvecklingen till att krypa? Vilket märke är bäst? Voi voi, hjälp en mama i nöd och kom med era tips och dela med er av era upplevelser!


Vardagslyxar

Idag har lilleman och jag tagit oss hela vägen till stan! Hör och häpna. Det var mest för att fixa med inbjudningar men lyckades smyga in en fika med min bästa Elin.


Spraylackering och planering

Det finns ju vissa saker man aldrig trodde man skulle få vara med om innan man fick barn. Idag var jag med om just en sån sak..
William hade varit lite gnällig men blev helnöjd när vi gick runt i lägenheten och tittade på saker som blommor och tavlor. Då i sovrummet när han fick ta en närtitt på lite bilder kommer det. I raket fart. I stora mängder. Överallt. Lillkillen har spraykräkts på både mamman och tapeten. Som avslutning ger han ifrån sig både glädje gurgel och ett superstort leende.
Och vem kan vara nedstämd i det charmtrollets närhet?

Kramar från en nyduschad mamma och en lycklig bebis!


Det här med sömn

En trött bebis som gör allt för att hålla sig vaken, det är inte alltid lätt att vara liten..


Bebisars sjätte sinne..

Hur kommer det sig att bebisar känner av när föräldrarna ska göra något viktigt? T.ex. äta frukost? Betala räkningar? Gå på toaletten?
Min lilla prins känner av det på millisekunden, och jag tror inte jag och min sambo kunnat mer än sätta oss vid middagsbordet innan han vaknar och skriker - hur trött han än är.  Så numer har babysitter en permanent plats på vårt köksbord.. Någon som känner igen sig?

Tvillingar?

Har ju länge funderat på hur det är att ha tvillingar..

Öppen förskola & kaffemys

Tjenixen sådär i farten!
Idag har William fått vara på äventyr. Efter en knölig morgon med dåligt humör tvingades surpuppan ner i vagnen för en tur till öppna förskolan. Väl där efter en behövlig power-nap så var ju självklart humöret på topp. Det blev ju absolut inte sämre av att få prata av sig på polaren Adrian heller, och maman var ganska nöjd med att få lite socialt umgänge också.

Nu är vi hemma en snabbis för att få i oss lite mat och vänta på pappan, sen ska det handlas mat då det snart ekar i både kyl och frys.


Kramar!


Hej jag heter..

William.

Hallå bloggdjungeln!

Ska ge detta med blogg ett nytt försök. Både för att det kan vara skönt att skriva av sig men framförallt så att nära och kära kan följa med i livets resa som nyss tagit vändning med tillskottet William..
Den 18 maj 2011 plussade vi, helt oplanerat och kaotiskt. Efter två flyttlass och massa pappersarbete kom han den 31 januari klockan 17.39, världens finaste pojke.

RSS 2.0